Totul și Nimic

”Să dau totul și să nu aștept nimic înapoi? Cum așa? Într-o relație nu este vorba despre doi?”, ai putea spune. Ba da. Dar acesta-i paradoxul. Dacă vei face așa, abia atunci veți fi doi!

Dacă măcar una dintre relațiile tale cu altcineva crezi că poate fi îmbunătățită. Dacă ai nemulțumiri legate de relația ta măcar și cu o singură persoană, atunci… fii fără grijă. Nu ești un unicat. Ca tine sunt majoritatea oamenilor. De pe această planetă, cel puțin.

Și este așa, pentru că, în majoritatea lor, uită un amănunt esențial în relații. Și e posibil ca și tu să faci la fel. Să uiți (adesea sau uneori, cel puțin) că este mai important celălalt decât ești tu. Cel puțin din punctul său de vedere. Și de ce n-ar fi așa? Tu nu ești oare la fel?

Vrei ca Relațiile tale să fie Armonioase? Atunci, tot ce contează e să-ți pese de celălalt. Poate chiar mai mult decât îți pasă de tine.

Să comunici „din inimă”. Să acorzi atenție celui din fața ta. Să manifești compasiune și apreciere sinceră. Și chiar să-ți pese de acea persoană. Să Comunici Afectiv.

Este simplu. Când știi cum.

Ai putea să-mi zici: ”Ce-mi tot spui tu aici? Că doar eu trebuie să fac eforturi? N-ar trebui și celălalt să facă la fel? Că doar n-oi fi în relație doar cu mine. Și cum să fiu eu într-o relație cu cineva care nu face nimic, care strică totul, care… etc etc.”

Răspunsul meu pe larg, poți să-l găsești aici, în cartea Relatii Armonioase – Manual de utilizare, pe care ți-o ofer gratuit.

Pe scurt, în acest video alăturat..

Ai văzut?

Să te relaționezi oricând, sincer, din iubire, înțelegere, compasiune. Să practici ceea ce putem numi Ascultarea Prezentă. Să îți pese cu adevărat de persoana din fața ta. Să te intereseze cu adevărat ce vrea, ce-și dorește. Să îi vrei sincer binele! Cu onestitate. Și astfel, de aici pornind, să Comunici Afectiv.

Asta-i tot? Da.

Pare complicat? Poate să pară. Dar este simplu. Când știi cum.

Să ne-auzim de bine!

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: